fbpx
maduixa

Higiene alimentària enfront del coronavirus

Segons l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i d’acord amb l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) actualment no hi ha evidència que els aliments siguin una font o via probable de transmissió del virus SARS-CoV-2. Tot i això, pots ampliar les mesures de seguretat i higiene per la teva tranquil·litat.

Rentat de mans

Renta’t les mans amb aigua i sabó abans de començar a preparar aliments, després de manipular aliments crus i cada cop que, durant la preparació dels menjars, manipulis escombraries, bolquers, diners, vagis al vàter, esternudis, tossis o mocar-te.

Neteja de vegetals

Submergir durant 5 minuts la fruita i verdura fresca en aigua i lleixiu apta per a la desinfecció d’aliments (llegir abans les indicacions) i aclarir amb abundant aigua corrent.

Desinfectar els envasos d’aliments

Pots fer-ho passant un drap humit en alcohol > 70º o lleixiu (2 cullerades o 20ml per cada litre d’aigua freda). Passar un altre drap humit en aigua sol, i assecar.

Desinfectar superfícies de la llar

Recorda desinfectar també els llocs on has dipositat la compra en arribar a casa. Pots fer-ho primer netejant amb aigua i sabó, i després desinfectant amb lleixiu o productes de neteja desinfectants adients per al material de la superfície.

Els utensilis pots fer-ho amb el rentavaixella habitual. Posar-los al rentaplats augmenta la seguretat.

Separar aliments crus i cuinats

Així evites la contaminació creuada entre els aliments. Fes-ho tant en emmagatzemar-los a la nevera, com en netejar-les. També neteja les superfícies i estris quan canviïs d’aliments mentre els prepares.

Cuinar bé els aliments

Cuineu bé els aliments perquè no hi quedin parts crues. Almenys feu-ho a una temperatura de 65º durant 4 minuts.

Refredar

Ara que pots, prepara els aliments poc abans de consumir-los i no els deixis a temperatura ambient durant més de dues hores.

 

 

 

Fonts:

http://acsa.gencat.cat/ca/inici https://www.bfr.bund.de/en/can_the_new_type_of_coronavirus_be_transmitted_via_food_and_toys_-244090.html

https://sefifood.es

https://beatrizrobles.com

http://www.gominolasdepetroleo.com

Compartir:
CategoryBon Appétit
X
Contactar 973 279 810 680315500
Sandra Grau (Coordinadora)

  Tractem les dades que ens facilita amb la finalitat de donar resposta a la consulta sobre els nostres productes i serveis per qualsevol mitjà (postal, email o telèfon). Les dades proporcionades es conservaràn mentres no soliciteu el contrari i no es cediran a tercers, excepte en els casos que s’hagui de fer per una obligació legal. Vostè te dret a obtenir confirmació sobre si a NEXLASER SL estem tractant les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o solicitar la supressió quan ja no siguin necessàries per les finalitats que van ser recollides.

  Aquest lloc web està protegit per el reCAPTCHA i les Polítiques de privacitat i Termes del Servei de Google

  Contactar 973 279 810 680315500
  Sandra Grau (Coordinadora)

   Tratamos la información que nos facilita con el fin de enviarle publicidad relacionada con nuestros productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono) e invitarle a eventos organizados por la empresa. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite lo contrario y no se cederán a terceros. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en NEXLASER, SL estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos.

   Este sitio web está protegido por reCAPTCHA y las Políticas de privacidad y Términos de Servicio de Google

   error: (C) Copyright Clinica Nexus
   Abrir chat
   ¿Necesitas ayuda?
   Hola, ¿en que podemos ayudarte?